Istorijat i inspiracija

Šamlica, zajedno sa hoklicom, predstavlja najmanji komad nameštaja, koji je već vekovima u upotrebi u gotovo svim domovima širom Balkana. Njena jednostavnost, ali i solidnost u izradi, omogućili su tehničku izdrživost i dugotrajnost ove stoličice. Ona je veoma praktična – na njoj se može sedeti, može se koristiti kao pomagalo u vidu priručnog stepenika, kao stočić, i kao spoljašni komad namestaja i najomiljeniji dečiji komad namestaja.

Kako je izrađena isključivo od punog drveta, ona se u svim domaćinstvima kao poklon prenosila sa kolena na koleno, kao nasledje, što nam potvrđuju i neki primerci stari po stotinu i više godina. Pored jednostavne forme i praktične namene, šamlica ima i umetničku vrednost, izraženu u vidu neobične forme, perforacija, zakrivljenih površina ili piktoralnih dekoracija.

Mi

SHAMLIZA showroom je pokrenuo jedinstven koncept i svoju aktivnost bazira na polju promocije i prodaje kvalitetnog nameštaja od punog drveta i metala, jednostavnih linija i praktične namene, isključivo od strane domaćih dizajnera i arhitekata, a svojom ponudom takodje upotpunjuje i asortiman iz oblasti rasvete i aksesoara.

Naš zadatak je da konstantno osluškujemo tržiste, da obezbedimo prvoklasnu prodajno izložbenu patformu i prepoznatljivu robnu marku.

Mi stremimo ka integritetu kroz poslovnu iskrenost, gradimo poštovanje i odgovornost prema svojim klijentima, tako i prema svojim partnerima/izlagačima.

Maloprodajno orijentisan koncept Shamliza u okviru izlaganja, prodaje nameštaja i ostalih proizvoda, karakterističan je, namenjen jedinstvenom specifičnom ukusu i životnom stilu.

Pored dizajna savremnog nameštaja i rasvete u ponudi našeg autentičnog salona nalazi se i redizajniran nameštaj iz perioda 50-ih, 60-ih i 70-ih godina, čime su promovisane vrednosti kreativne reciklaže svih onih predmeta koji su u većini slučajeva bili osuđeni na zaborav i odbacivanje usled svoje starosti ili oštećenosti.

Marljivim radom i kreativnim zahvatima njima se ponovo vraća stari sjaj, ali u ruhu savremenog umetničkog izraza.

SHAMLIZA predstavlja i omanju umetničku galeriju u kojoj promoviše i izlaže izdvojene domaće umetnike iz oblasti, umetničkih predmeta, slika, grafika i keramike.

Prodajni salon SHAMLIZA je za sve ljubitelje kvalitetnog (re)dizajniranog nameštaja i rasvete svoja vrata otvorio početkom Maja 2014. godine u Karađorđevoj br. 11.

Svojom specifičnom pozicijom nadomak popularne Beton hale i Saborne crkve, ali i ugodnim enterijerom u duhu minimalističkog industrijskog dizajna, pruža jedinstven osećaj kulturnog značaja i pripadnosti, čime isto inspirišemo kupce da nas iznova posete i uživaju u neobičnom ambijentu sa širokim pogledom na Savsko pristanište koji je svojim dugogodišnjem zapostavljenom izlgledu dobio na popularnosti proteklih godina, razvijajući se u urbanu Beogradsku lokaciju.

Mi radimo sa strašću i profesionalno, ali pre svega jer nam je tako zabavno!

Shamliza nudi neuobičajeni ali Jedinstven pogled i originalan pristup za opremanje prostora izlagajući najbolja dela dizajera/arhitekata iz oblasti dizajna nameštaja. Predstavljajući najbolje domaće dizajnere, naša kolekcija omogućava uvid u poseban način životnog stila i inspiriše svakog posetioca ili kupca da na nov i pozitivan način razmišljanja o životnom prostoru.

Kroz svoje brendove naša kolekcija doprinosi tradiciji i stalnim inovacijama u  dizajnu, koje stvaraju jednu posebnu i uvek novu atmosferu u savremenom okruženju iz oblasti nameštaja i opremanja enterijera.